Playa Elisa är ett nytt, lugnt och inbjudande bostadsområde med gångavstånd till ett antal nöjen och den långa strandpromenaden. Playa Elisa ligger mellan Mil Palmeras och Torre de la Horadada. Området erbjuder ett stort utbud av restauranger, uteserveringar, caféer m.m. Ett par kilometer därifrån ligger staden Pilar de La Horadada med flera affärer, restauranger, m.m. och Torrevieja stad ligger ca 15 minuters bilväg från bostaden.

Mil Palmeras frestar många, både turister och bofasta året runt på grund av det inbjudande klimatet som klassas som Europas mest hälsosamma utsett av WHO (saltsjöar och medelhavet bidrar till detta). Med cirka 320 soldagar varje år behövs inte extra vitamintillskott. Till och med december månad erbjuder i snitt 6 soltimmar/dag och medeltemperaturen är 19.3 grader C.

Många vackra stränder med strandrestauranger som bjuder på mat, dryck och underhållning samt fina grönområden kännetecknar omgivningarna. Det är ca 300 m till en av de bästa sandstränderna Costa Blanca (vita kusten) kan erbjuda. På stranden kan man sysselsätta sig med vattenaktiviteter, yoga, zumba eller bara slappa och kanske läsa en god bok under ett parasoll. Flera av de bästa blå flagg-utnämnda stränderna ligger i närheten av boendet. Det finns en fin strandpromenad omgärdad av palmer och charmig bebyggelse och flera restauranger och barer på gångavstånd. Önskar ni spela golf kan området locka med flera kvalitativa golfbanor på kort bilavstånd (10-15 min) från lägenheten.

 

Läget och omgivningarna

Vi som äger Elisa Costa 714 blev förälskade i området vid det första besöket och därför föll valet på en bostad just här. Människor som en gång varit här och upplevt allt det lugna och vackra återvänder ofta år efter år.

Området är mittpunkt för två populära regioner; Alicante & Murcia och du tar dig lätt till boendet via väg N-332. Boendet har ett mycket privilegierat kustläge. Önskar man omedelbar närhet till hav, strand och restauranger, men även möjligheter att aktivera sig och utforska allt som omgivningarna erbjuder så är det här det rätta stället. Inom 3-4 timmar med bil når man mysiga Granada, Sierra Nevada som bland annat erbjuder högklassisk skidåkning, samt pittoreska Nerja och livliga Malaga. På närmre håll finner man även San Pedro del Pinatar, La Manga och Fortuna med sina varma källor. Önskar man vandra i berg eller cykla lite tuffare turer finns flera möjligheter till det.

I Elisa Costa finns det gott om semestrande skandinaver. Spanjorerna är också förtjusta i byarna i närheten av Elisa Costa, på södra Costa Blanca vilket skapar en härlig genuin karaktär. Äldre klassiskt spanska radhus samsas med nybyggnationer i en skön blandning. Det finns inga höghuskomplex i området och biltrafiken är småskalig. Tack vare en mindre kuperad omgivning är närområdet lättillgängligt både via gång och cykel.

Mil Palmeras

Mil Palmeras betyder ”tusen palmer” och det är ett passande namn för det här charmiga området med palmer, vitkalkade låga hus och ett brett utbud av restauranger i direkt anslutning till stranden. Den mysiga s.k. restauranggatan ligger på ca. 5 min promenadavstånd från bostaden. Den fantastiska Mil Palmeras-stranden ligger ca 300 m från lägenheten och har erhållit blå flagg vilket är EU:s symbol för säkra och rena stränder. Stranden är bred och lång och vår uppfattning är att det är en av de vackraste stränderna längs hela kustremsan. Den är familjevänlig och handikappanpassad och under sommarmånaderna finns badvakter på plats för alla badgästers säkerhet. Här finner ni strandbarer och ibland erbjuds musikunderhållning samt olika aktiviteter som trampbåtar och bananbåtar. Det finns toaletter och parasoll och solstolar går att hyra. I direkt anslutning till stranden finns parkering och inom några få minuters gångväg ligger livsmedelsbutik, apotek, taxistation m.m. Varje söndag är det marknad och under juli och augusti hålls också en daglig kvällsmarknad längs strandpromenaden. Bassängbadet Olympia med trevlig restaurang ligger i närheten. Sommaren är livlig i Mil Palmeras och under vinterhalvåret erbjuds en lugnare tillvaro då man kan hämta andan och njuta av havets brus och solens ljus. Även på vintern finns tillräckligt många bra restauranger att välja mellan som serverar härlig medelhavskost, bland annat tapas.

 

Torre del la Horadada och Pilar de la Horadada

Pittoreska Torre de la Horadada ligger på gång- och cykelavstånd från bostaden. Det är en liten kustby med småbåtshamn och fantastisk utsikt över Medelhavet. Längs med den vackra strandpromenaden och marinan hittar man inbjudande torg med trevliga restauranger, tapasbarer (se t ex Cerveceria Torremar), cocktailbarer med levande musik och caféer. Här finns flera av de finaste badvikarna och sandstränderna på Costa Blanca, som tex Playa del Conde, Playa de las Jesuítas och Playa de las Higuericas.

Oavsett om man söker liv och fart eller lugn och ro kan man hitta sin plats här. Det finns två livsmedelsbutiker en kort promenad från bostaden, en lite mindre vid Pueblo Latino och en större med bra utbud och chark. I Pueblo Latino finns även en innergård med hög mysfaktor med flera restauranger. Varje sommar i augusti firas de lokala festligheterna med livemusik, tävlingar och olika aktiviteter för hela familjen.

I Pilar de la Horadada, den större närliggande året runt-orten med ca 20 000 invånare , finns flera livsmedelsbutiker, restauranger, barer, caféer, apotek, vårdcentral, lokal fiskhandel, charkuteributik och sportanläggning med simhall. Det är marknad varje fredag och här kan man finna ett stort utbud av frukt och grönsaker.

 

San Pedro del Pinatar

Några få kilometer söder om bostaden ligger San Pedro del Pinatar (Murcia) som har minst lika mycket att erbjuda som Pilar de la Horadada. Här kan du nyttja ett helt naturligt SPA i form av saltsjöar med den helande leran som sägs lindra ledvärk och göra huden som ny.

 

Karta över Costa Blanca och Mil Palmeras/Torre de la Horadada

 

Shopping och golf

La Zenia

Ett av Europas största köpcentrum La Zenia Boulevard med drygt 150 butiker, restauranger och barer ligger ca. 10 min med bil från bostaden och det tar ca 25-30 min att cykla. Här kan både barn och vuxna fördriva några trevliga timmar.

Golf

Det är lätt att förstå varför många väljer södra Costa Blanca som en semester- och golfdestination. För golfentusiasten finns flera högkvalitativa golfbanor på kort bilavstånd från bostaden (10-15 min), t ex Lo Romero GK, Campoamor, Las Ramblas.Hit är både erfarna och nybörjare välkomna och priserna är förmånliga. Den långa, varma och soliga säsongen erbjuder en idealisk miljö för golfare.

 

Färdmedel

Bäst är att hyra bil eftersom det oftast blir billigare än taxi/transfer och då har man friheten att besöka omgivningarna. Fri parkering finns precis utanför bostaden. Hör gärna av er om ni vill ha tips på bra biluthyrning. Vill man inte hyra bil så går det att förboka taxi/transfer. Cykla funkar fint om man endast vill förflytta sig kortare sträckor. Två cyklar finns att hyra.

Kontakta oss