Eftersom Mil Palmeras väder och klimat är så gynnsamt har det blivit ett populärt turistmål för både solälskare och andra som vill aktivera sig på olika sätt i behagligt klimat. Många väljer att bo på heltid eller att besöka Mil Palmeras under alla årstider på året. Här njuter vi av cirka 320 soldagar varje år och sköna temperaturer året runt pga. det förmånliga läget med en medeltemperatur på 19.3 grader C.

Badsäsongen är härligt lång och sträcker sig mellan maj-oktober/november. Varmaste perioden mellan juni-september kan man njuta av vattentemperaturer på ca 23-28 grader.

Även om vintern är svalare är det inte ovanligt med 20 grader på dagen och ett genomsnitt på 6 soltimmar per dag. Den närliggande stranden Cabo Roig beach är en perfekt ”vinterstrand”. Här är oftast varmt trots att det är lite kyligare temp i övriga omgivningar. Strandbaren håller öppet året runt och på söndagseftermiddagarna erbjuds livemusik.

Vad passar dig/er bäst?

  1. Önskas riktigt höga vatten- och lufttemperaturer och mer ”fart och fläkt”, res under juni-september.
  2. Önskas lite lägre temperaturer och lugnare tempo, res under april-maj samt oktober-november.
  3. Tycker man att det är helt okej att resa bortom badsäsongen när lufttemperaturen påminner om svensk sommar/försommar men också kan innebära lägre temperaturer och allt går på lite mer lågvarv, res under december- februari/mars.
  4. Kanske alla årstider och variationen i väder lockar samt både högre och lägre tempo, res flera ggr på ett år och anpassa vistelsen och aktiviteterna efter vädret och rytmen som råder just då.

Boendet är anpassat för både det varmaste och det lite kyligare klimatet. Balkongen i söderläge med markis och takterrassen med pergola erbjuder olika valmöjligheter utifrån vad man själv önskar.

Hälsoeffekter pga. klimatet
Världshälsoorganisationen WHO menar att Costa Blanca är ett av världens mest hälsosamma ställen att leva på.  Det är särskilt hälsosamt för reumatiker och andra med värk-, muskel- eller ledbesvär och allergiker att åka hit. pga. de 320 soldagarna per år. Andra fördelar är att värmen fördelar sig väldigt jämt över hela året samt att saltsjöarna och Medelhavet ligger runt området och ska ha en helande effekt.

 

Vy från strandpromenaden

Mil Palmeras-stranden